} opdrachten - commissions

info@bramstoof.nl

+31 (0) 640347345

schilderijen in opdracht commissioned paintings

Bram Stoof Portret in opdracht Commissioned portraits
ram Stoof Portret in opdracht Commissioned portraits
ram Stoof Portret in opdracht Commissioned portraits

 

portret in opdracht portrait commissions

1

Bram Stoof Portret in opdracht Commissioned portraits

2

Bram Stoof Portret in opdracht Commissioned portraits
Bram Stoof Portret in opdracht Commissioned portraits

3

4

schilderijen in opdracht commissioned paintings

Bram Stoof Schilderijen in in opdracht Commissioned paintings

5

6

een opdracht geven commissioning

Bram Stoof Schilderijen in in opdracht Commissioned paintings

Maakt u de overweging een opdracht aan Bram Stoof te geven en wilt u graag verdere informatie? Vul dan het onderstaand formulier in met een omschrijving van uw eventuele opdracht en de inlichtingen die u in dat verband verlangt. Er wordt zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

 

Do you consider to commission Bram Stoof and would you like to receive further detailed information? Please fill in the form with a description of your possible commission and the questions to you would like to ask. An answer will follow as soon as possible.

Met regelmaat aanvaardt Bram Stoof portretopdrachten. Het schilderen van een portret is in zijn bewoordingen als het verslag doen van een ontmoeting. Anders dan bij fotografie het geval is betreft het bij een schilderij geen momentopname van een persoon. Gedurende de zittingen worden de schilder en het model vertrouwd met elkaar en raken zij in gesprek. De portrettist is er van overtuigd dat de persoonlijke wisselwerking zich in de verf vertaald zal zien. Van foto’s maakt hij niet graag gebruik en hij bedient zich slechts in uitzonderingsgevallen, zoals een postuum portret, van dit hulpmiddel.

 

Het aantal zittingen voor een portret varieert naar gelang de grootte en complexiteit van het verlangde schilderij. Uitgegaan kan worden van gemiddeld acht sessies van tweeëneenhalf uur, pauzes inbegrepen. Doorgaans vinden de zittingen plaats in het atelier, in overleg kan ook bij de geportretteerde thuis gewerkt worden.

 

De prijs van een portret in olieverf bedraagt vanaf € 2000,-, eventuele reis- en verblijfskosten niet meegerekend.

 

Portretten in olieverf worden uitgevoerd op een formaat vanaf 60 bij 50 centimeter.

 

1

Arnoud Schoor maakte een korte film over Bram Stoof als portretschilder.

Watch the movie clip of Bram Stoof as portrait artist by Arnoud Schoor.

(Spoken in Dutch)

 

2

Internet pionier en voorzitter van RIPE Rob Blokzijl werd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau benoemd. Zijn medewerkers gaven Bram Stoof de opdracht voor dit portret, dat de heer Blokzijl als geschenk werd aangeboden. (2010)

 

Internet pioneer and RIPE chairman Dr. Rob Blokzijl was awarded Officer in the Order of Orange-Nassau. Dr. Blokzijl's RIPE co-workers commissioned Bram Stoof to paint his portrait as a present.

(2010)

 

3

Als deelnemer aan het televisie programma ’Sterren op het Doek’, waarin een bekende Nederlander een keuze maakt uit door drie kunstenaars gemaakte portretten, schilderde Bram Stoof Karin Bloemen. Zijn schilderij werd uiteindelijk door de diva mee naar huis genomen. (2011)

 

During an appearance in well-watched Dutch TV show ’Sterren op het doek’, in which a celebrity chooses one of the portraits made by three artists, Bram Stoof painted singer-actress Karin Bloemen. The diva took his work home. (2011)

 

Bekijk deze aflevering van ’Sterren op het Doek’:

See this show:(Spoken in Dutch)

Portretopdrachten kunnen ook in krijt en potlood worden aangenomen. De tekeningen worden op een klein formaat met een hoogte van ongeveer twintig centimeter gemaakt. Het werk wordt in een aantal uren uitgevoerd in het atelier of op locatie.

De prijs van een getekend portret bedraagt vanaf € 175,-, eventuele reis- en verblijfskosten niet meegerekend.

 

 

andere schilderijen in opdracht

 

Ook schilderijen met andere onderwerpen dan het portret kunnen worden worden uitgevoerd. Architectuur, landschap en bloemen behoren bijvoorbeeld tot de mogelijkheden.

 

5

Ter gelegenheid van het voltooien van een spoorwegproject biedt de heer Piet Dirks (projectdirecteur VolkerRail, links) de heer Wim Knopperts (Waarnemend Directeur Operatie ProRail) een door Bram Stoof geschilderde rietorchis aan. De beschermende rietorchis had enige vertraging van het project veroorzaakt… (2006)

 

For the occasion of a completed railway project VolkerRail managing-director Piet Dirks donates an oil painting by Bram Stoof to ProRail COO Wim Knopperts. The painting depicts a Southern Marsh-Orchid, a protected plant that caused the project some delay… (2006)

 

6

During an appaerance In opdracht van een particulier werd dit kleine schilderij van een verwelkte roos op maat geschilderd voor een kostbare lijst.

 

A private party commissioned a small painting of a wilted rose that had to fit in a precious frame.

 
 
 

copyright © bram stoof 2015 all rights reserved